New widget

All your questions about LcdStudio 2.0 Plugins

Moderator: LcdStudio2 Experts

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

New widget

Postby spock » Tue Jan 04, 2011 7:15 pm

Okay kids, this is highly experimental, still, but I'm trying to iron out the defects.
For now, here's a screenshot:
Image

Interested?
Live long and prosper...

parasite64
Posts: 20
Joined: Tue Dec 28, 2010 6:04 am

Postby parasite64 » Fri Jan 07, 2011 11:03 am

I would be interested, but the image doesn't load (gives me the 'no image loaded' symbol) :/
iTunesExtender | MSNExtender (under development)

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

img

Postby spock » Fri Jan 07, 2011 12:45 pm

I know, there's been some problem with the server and its DNS resolution. I hope now it's working.
Live long and prosper...

parasite64
Posts: 20
Joined: Tue Dec 28, 2010 6:04 am

Postby parasite64 » Fri Jan 07, 2011 11:07 pm

Holy crap! That's bloody awesome! :D

I've actually been looking for something like that!
iTunesExtender | MSNExtender (under development)

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

XorBar beta 1

Postby spock » Mon Jan 10, 2011 2:44 am

Alrighty... here's the first version of the widget. I know it's got a potentially serious problem, but honest, it's an issue with the GraphicsPath.AddString method (i.e. Microsoft) and not my fault.
I'm looking into it (that's why it took me so long to post it), but there doesn't really seem to be a solution...
Oh well... have fun!

XorBar
Live long and prosper...

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

XorBar 0.8

Postby spock » Sun Jan 16, 2011 4:30 pm

Okay, I think I got it now. Changed my approach completely to make this work, but I'm happy with the result.

Sneak peek:
Image

and the widget itself here: XorBar 0.8

Please try it and let me know how it works.
Cheers!
Live long and prosper...

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

XorBar

Postby spock » Wed Jan 19, 2011 3:56 am

I think I'm done with this here widget.

That's how it looks, in this final incarnation:
Image

and the widget itself here: XorBar 1.0

Just download the file and unrar the contents into the LCDstudio directory. Run LCDstudio, open the configuration and enable the "Xor Bar" plugin. Exit LCDstudio. Re-run LCDstudio. It should be in the toolbox, under "spock Widgets".
Please try it and let me know how it works.
Cheers!
Live long and prosper...

parasite64
Posts: 20
Joined: Tue Dec 28, 2010 6:04 am

Postby parasite64 » Wed Jan 19, 2011 7:34 am

Fantastic! Tested it and works! Not a single problem. The only thing I could suggest, is having a default value when you click and drag the Xorbar into the view, as I didn't realise that it had created the item, and it was only till after I clicked the view did I see it :) Even worked with my iTunesExtender plugin, so you can tell that data values from other plugins work with yours :)
iTunesExtender | MSNExtender (under development)

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

Xor

Postby spock » Wed Jan 19, 2011 4:41 pm

Yes, I have noticed that, but right now I'm bored to compile and upload a new version just for that. If I can think of anything else to add, then I'll add the "default value" as well.
I'm glad you like it, too. I really hope you enjoy using it, as much as I making it.
You're my only "client" now, it seems... :D
Live long and prosper...

parasite64
Posts: 20
Joined: Tue Dec 28, 2010 6:04 am

Postby parasite64 » Wed Jan 19, 2011 11:26 pm

Yeah, I've swapped my playing duration bar on my iTunes playing screen, with your Xorbar. Looks pretty fancy :)
haha, yeah I know. Wish more people were active here; it's a program with using!
iTunesExtender | MSNExtender (under development)

Mostly Harmless
Posts: 115
Joined: Thu Jan 25, 2007 3:49 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Xor

Postby Mostly Harmless » Tue Jan 25, 2011 6:54 pm

spock wrote:You're my only "client" now, it seems... :D


no, i kinda like it (a lot) just still need an idea how to utilize it...
the designs i use are too crowded to fit an xorbar with text in it... i use 2 pixels thick (thin) bars. :)
but the idea is cool, it adds a lot of value to lcdstudio.

kayakBoy
Posts: 3
Joined: Mon Mar 28, 2011 12:14 am

Postby kayakBoy » Mon Mar 28, 2011 12:35 am

Image

Off by one error?

On G15 ( yeah, i know!).

tried three of them in the middle of the design. I always end up with an extra row of pixels at the bottom.

Top two are my beloved 6px2bus font and the one below those 2 is Arial.

All have "center vertically turned on.

Cool control and it will let me make some improvements to my current design.

Great program and I appreciate all your work!

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

Xor

Postby spock » Mon Mar 28, 2011 6:09 am

Umh... care to explain what you mean by "off by one error" and "extra row of pixels"? Is there a problem somewhere?
Live long and prosper...

kayakBoy
Posts: 3
Joined: Mon Mar 28, 2011 12:14 am

Postby kayakBoy » Wed Mar 30, 2011 12:55 am

Sorry if it wasn't clear.

I can't get the text centered vertically - i always end up with an uneven number of pixels above or below the text.

Adjusting Alignment/Vertical to any of the three positions has no effect.

User avatar
spock
Site Admin
Posts: 4541
Joined: Mon Feb 17, 2003 6:01 pm
Location: Athens, Greece
Contact:

Xor

Postby spock » Wed Mar 30, 2011 5:50 am

Ah, now I see.
Actually, there's not much I can do, since the alignment is performed by the framework itself, not me. I guess it has to do with the minuscule size of both the text and the container. Just understand that the alignment probably has to do with font size and the actual size of each font in pixels, so Windows are dealing with the rendering of the fonts. I just tell it what to render and the .NET framework is taking over from there.
However, I don't have a problem in my designs. Usually, by setting the alignment to "top" makes everything ok.
Cheers!
Live long and prosper...


Return to “Plugins”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron